Littekenweefsel behandeling

Littekens ontstaan door een operatieve ingreep of een ongeluk. Wij kennen allemaal de littekens ontstaan na een keizersnede, borstoperatie, hartoperatie of plastische operatie zoals ooglidcorrectie. Dit zijn uitwendig herkenbare littekens, maar ook ten gevolge van botbreuken en inwendige operaties kan littekenweefsel ontstaan wat uitwendig bijna niet of helemaal niet zichtbaar is.
Littekens kunnen verhard, verkleurd, verkleefd en verdikt zijn en kunnen zich in alle lagen van het huid en bindweefsel bevinden.
Littekenweefsel kan niet alleen als esthetisch storend ervaren worden, maar nog belangrijker, het kan ook onderhuids verklevingen veroorzaken met pijn en functiestoornissen ten gevolge.
Bekende voorbeelden zijn: pijn bij het bewegen van de arm na een borstkanker ingreep, rugklachten na buikoperaties en buikklachten na rugoperatie.
Niet zichtbaar littekenweefsel ten gevolge van bv een buikoperatie kan verklevingen in het buikvlies veroorzaken, waardoor darmen en andere organen verstoord worden in hun functies.
Littekenweefsel kan ook krachtverlies en vochtophoping (oedeem) veroorzaken.
Een niet te vergeten belangrijk aspect is dat littekenweefsel ook tot psychische problemen kan leiden.

Al met al reden om voldoende aandacht te besteden aan de behandeling van littekenweefsel.
Na behandeling wordt het litteken zichtbaar mooier en voelbaar soepeler, de cosmetische ontsiering van littekens verminderen en de doorbloeding verbetert.
Bewegingsbeperkingen worden opgeheven, pijnklachten verminderen of verdwijnen geheel, oedeem vermindert of verdwijnt, krachtverlies wordt grotendeels of geheel opgeheven en de orgaanfuncties verbeteren.

Binnen 1 a 2 behandelingen kunt u al een verschil merken.