Massagevormen

Massage is gezond. Het zorgt niet alleen voor ontspanning en een betere doorbloeding, het heeft ook een positief effect op de wisselwerking tussen lichaam en geest.
Een Massage
• Dermasegmentale reflexologie (DSR)
• Podosegmentale reflexologie (PSR)
• Lymfedrainage (MLD)

Dermasegmentale reflexologie (DSR)

Onze organen, weefsel en systemen weerspiegelen (reflecteren) op de huid, voeten, handen, het oor en de iris van het oog. Ze kunnen langs reflectorische weg gestimuleerd worden wanneer we de huid van die gebieden aanraken.
DSR is een stevige dieptemassage direct op de blote huid zonder of met weinig massageolie. Het is een speciale massagetechniek met een diepgaande werking op de huid, het spierstelsel, het bindweefsel, het bot en de corresponderende organen en systeem.

Podosegmentale reflexologie (PSR)

PSR is gebaseerd op hetzelfde principe als DSR, alleen wordt het lichaam behandeld via de reflectorische werking vanuit de segmenten op de voeten. PSR is een techniek met behulp van massagestokjes. De gegeven impulsen reflecteren op het zenuwstelsel, dat vervolgens een orgaan stimuleert of ontspant, afhankelijk van de gegeven impuls

Lymfedrainage

Lymfedrainage is een zachte massagetechniek met ritmische bewegingen die op de huid en het daaronder liggende lymfesysteem inwerkt.
Het lymfesysteem zorgt voor het transport en vernietiging van afvalstoffen, die niet in het bloed kunnen worden opgenomen. Dit natuurlijk transport kan verstoord worden door ziekte, stress of een operatie, waardoor vocht en afvalstoffen zich kunnen ophopen in het lichaam.
De massagetechnieken van lymfedrainage ondersteunen het lymfesysteem om eventuele overtollig vocht af te voeren en afvalstoffen te verwerken. Het verhoogt immuniteit, verlaagt stress en optimaliseert het hormonale systeem. Ook geeft lymfedrainage een diepe ontspanning.

Massage als medicijn

Bovenstaande massagevormen hebben een positief effect op de wisselwerking tussen lichaam en geest , ze zorgen daarbij voor een betere doorbloeding en ontspanning.
DSR, PSR en MLD zijn massagevormen die helend werken.
• Geven nieuwe energie, inzichten en bewustwording. Een massage is een tijd volledig voor jezelf. Diepe ontspanning tijdens een massage verhoogt de bewustwording van lichaam en geest. Dit kan zorgen om inzicht te krijgen in de aard en mogelijke oorzaken van pijn en klachten.
• Geven ontspanning. Brengen het lichaam en geest tot rust.
• Brengen het denken tot rust. In ons Westerse cultuur is denken belangrijker dan voelen. Bovengenoemde massages zijn uitstekende therapievormen om het denken tijdelijk rust geven en op deze manier het lichaam laten voelen. Je gaat terug naar je bron en maakt contact met jezelf.
• Verbeteren de circulatie van bloed en lymfevloeistoffen Afvalstoffen worden sneller uit je lichaam verwijderd wat bijdraagt bij een snellere genezingsproces. Deze massagevormen zorgen voor snellere herstel en soepeler spieren, het is een aanrader bij een sap of vastenkuur of na een zware sportprestatie.
• Werken helend zowel op fysieke als mentale vlak.
• Verlichten pijnen. Massage kan verschillende klachten verzachten, o.a. rugpijn, nek en schouderpijn, hoofdpijn, verkrampte spieren, onrustige gevoelens, slaapproblemen, maar het helpt ook bij slechte bloedcirculatie – koude voeten. Klachten aan de gewrichten, slapeloosheid en neurasthenie (nerveuze uitputting), ziekte van de hormoonhuishouding zoals diabetes mellitus, ouderdomsemfyseem en endoccriene ziekten. Aandoeningen van de longen en de luchtwegen zoals astma, bronchitis en enfyseem. Aandoeningen van de spijsverteringssysteem en meer…

Gesprekstherapie

Gesprekstherapie is een belangrijk deel van de behandeling. Vaak ontstaan klachten door stresssituaties thuis of op het werk. Met een open gesprek met empathie kunnen we dieper op onderwerpen in gaan in je situatie, zo kunnen we verbanden leggen van klacht naar oorzaak. Gesprekstherapie is voor iedereen die een luisterend en begripvol oor zoekt, zijn gevoelens ten opzichte van het probleem wil en durft uit te diepen en die uiteindelijk geholpen wil worden zijn weg opnieuw te hervinden. “Accepteer jezelf zoals jij  bent, met al je talenten en gebreken, dat biedt je de beste kans om te groeien naar een liefdevol iemand”

Fytotherapie

Fytotherapie is de professionele toepassing van plantaardige middelen met als doel de gezondheid te behouden of te bevorderen. Letterlijk betekent fytotherapie het ‘genezen met planten’.

Fytotherapeutische middelen worden toegepast bij talloze situaties en klachten, zowel geestelijk als lichamelijk. Het gebruik van fytotherapeutica wordt zowel preventief of ondersteunend toegepast.

Gemmotherapie

De gemmotherapie is een tak van de fytotherapie. Deze natuurlijke therapie maakt gebruik van de eigenschappen van de embryonale plantaardige weefsels in hun groei : de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken.

Apitherapie

Apitherapie is een natuurgeneeskundige therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van de geneeskrachtige werking van bijenproducten.

Aromatherapie

Een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren werken in op het onderbewuste en brengen het evenwicht in een verstoord zenuwstelsel terug.

Bach bloesemtherapie

Bach bloesem remedies zijn eenvoudige en natuurlijke genezingsmethodes, gemaakt van bloesem van bomen, struiken, wilde bloemen en planten.
De remedie helpt onze emoties en gemoedsstemmingen in evenwicht te brengen en de balans in onszelf te herstellen.

Gastro-intestinale therapieën

Gastro-intestinale therapie is gericht op het reinigen van het maag- en darmkanaal,
Een slecht werkende dikke darm zorgt voor darmverstopping, darmgassen en darmproblemen en vervuilt via de bloedbanen het hele lichaam.
Door maag en darm te reinigen, wordt het bloed gezuiverd, uitscheidingsorganen worden gestimuleerd en genezingsprocessen bevorderd.

Voedingstherapie

Door middel van het aanpassen en aanvullen van voeding (en voedingsstoffen) wordt ervoor gezorgd dat het lichaam zo gezond en optimaal mogelijk kan functioneren. Er is immers geen cel in je lichaam die zonder voedingsstoffen kan werken. Waarom en hoe zijn de klachten ontstaan en hoe kan je het weer herstellen?
Welke voedingsstoffen zijn goed en welke voeding kan je beter niet eten?

uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding” (Hippocrates)