Fruit en zijn gezondheidsbevorderende werking

Voordelen van vruchten

  • Vruchten zijn bijzonder rijk aan lichtenergie dit is de bron van gezondheid.
  • Fruit (ontbijt) heeft een positief effect op het ontgiften van het lichaam
  • Ontzurend (reuma, jicht, osteoporose, kanker, enz.)
  • Vochtafdrijvend (hoge bloeddruk, waterzucht, oedeem, overgewicht)
  • Antiseptisch (infecties)
  • Rijk aan vezels en zuren: prikkelen darmen tot peristaltiek, stoelgangbevorderend
  • Kalmerend en ontspannend op het zenuwstelsel
  • Bloed- en huidreinigend
  • Nuttig bij lever- en galproblemen
  • Afslankend
  • Vitaminen, mineralen, sporenelementen, enzymen, maar ook andere fytonutriënten en bio-actieve substanties worden makkelijk opgenomen doordat deze stoffen in deze natuurlijke vorm elkaar ondersteunen in hun werking. Dit is de synergetische werking van een voedingsmiddel
  • Heeft een hoog gehalte aan organisch water en de vruchtzuren
  • Rijk aan anti-oxidanten, die vrije radicalen neutraliseren
  • Basenoverschot
  • Hoge Bio-energetische waarde (levenskracht) door de biofotonen
  • Verbetert de waterhuishouding
  • Rauwkost
  • Verbetert de darmflora en van daaruit de immuniteit
  • Bio-actieve stoffen of fytochemicaliën:
  • Weinig belasting van het spijsverteringsstelsel daar de mens reeds van bij zijn ontstaan het verteringsstelsel bezit van een fructivoor
  • Enkelvoudige suikers zijn direct opneembaar
  • Lage glycemische index
  • Invloed op de bloedviscositeit (interactie met bloedverdunners, gelieve met uw arts te overleggen)
  • Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er een interactie bestaat tussen de afbraak van medicatie en pompelmoes
  • De spijsvertering is de functie van het lichaam die de meeste energie vraagt: door de lichtverteerbaarheid van fruit wordt energie gespaard ten gunste van andere metabol processen bvb immuniteit, zelfgenezend mechanisme, cognitieve processen, enz.

Mensen met suikerziekte of met nier falen moeten in overleg met hun behandelende arts een speciaal dieet volgen!