Je voeten dragen je zwangerschap


Koestermomenten

Zwanger zijn is bijzonder. Een uniek nieuw leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Reflexologie helpt je daarbij. Deze behandelmethode geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning. Samen genieten van negen mooie maanden!


Wat is reflexologie?

Reflexologie is een natuurlijke geneeswijze. Uitgangspunt is dat op je voeten zones liggen die corresponderen met alle organen en weefsels van het lichaam.
Massage van deze zones stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam, zet aan tot een natuurlijke vorm van herstel en bevordert de balans tussen lichaam en geest.

wellness4

Waarom juist tijdens of na de zwangerschap?
Tijdens je zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er veel veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren, lichamelijk en geestelijk. Het is een goede voorbereiding op je bevalling. Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. Na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Verlichten van zwangerschapsklachten
De reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in de bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, milde hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes.
Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer jij uitgerekend bent.

Aanvulling
Behandeling door de reflexzonetherapeut is een goede aanvulling, maar vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen vanuit het aanvullend verzekering.